Gi stjerneskudd og tunge netter

Gi noen en natt til, tyllet inn i laken og dype samtaler og samtaler som slettes ikke er viktige i det hele tatt. La han eller hun eller de få legge nesen sin i halsgropen til en de elsker og la dem få være der og bare der. La dem kjenne dunsten av kjærlighet, tett inntil dette nakne og trygge. Gi noen en stjernehimmel og et stjerneskudd og sommerfugler i magen og la dem lukke øynene og ønske seg noe fint. Gi noen en kopp med varm kaffe og baylies en novembernatt på hytta, med finfine venner og tøfler som er gamle og helt passe. Gi noen et fyrtårn og gi dem friheten til å sitte alene. La dem bli tilfreds med en fortid som har vært tung, men gi dem en fremtid som er lys og fin og kanskje lang. Gi noen en høststorm og en mainatt og gi noen enda en blomsterbukett, plukket av en pike på fire og storesøsteren hennes. La dem fnise igjen, sammen med en mamma eller en pappa som ikke skal noe sted. Gi det til noen som vil bruke dagene på de små tingene de elsker. Som markblomster i for store potter og blondegardiner og klær som har tørket ute eller som fanger snøkrystaller på tunga og snurrer rundt og rundt og som ler når de faller. Gi til noen som vil elske inderlig og med hele seg eller til noen som har det best på sidelinjen, som tilskuer. En som roper så halsen blir sår at livet er nå! og som ikke bryr seg om de som ser og som ikke skjønner hva hun mener.

Gi et barn sjansen til å få hjertet knust. Gi noen en pils i parken og en kompiskveld og en konsert med favorittbandet. Gi noen snowboardtimer og sitt første fall og brukne ben og gi noen muligheten til å prøve igjen. Gi noen et barn og et barnebarn og gi barnebarnet en bestefarhistorie og følelsen av rue kinn og gamledager. Gi en juleavslutning og en tegning av et monster med tre hoder og et øye og «Marcus» skrevet feil, men helt riktig. Gi dem 17. mai og en nabo som henger over gjerdet og grilling med venner og vin på terrassen og en kveld det er varmt. Gi dem en bok å lese, et pledd over bena og en reise vekk fra tid og sted.  Gi et jeg elsker deg jo, for faen og kyss inntil en vegg. Gi utfordringer og gleder og styrke og mot. Gi noen muligheten til å være kropp mot kropp og leppe mot hud og gi dem gåsehud når de blir rørt ved slik de aldri har blitt før. Gi noen en ettermiddag til, en med mennesker man bryr seg om. Gi noen en bursdag til. En med familie rundt seg og mange klemmer og bløtkake i øret og latter. Gi noen en jul til. Gi noen regn i fjeset og vind i håret og sol i nakken og gi noen lyden av skogen og lukten av stranden og følelsen av byen. Gi noen en trikketur til, med kaffen i et pappkrus og fremmede rundt seg og lyden av trivsel og følelsen av å være en del av noe større og noe mer. Gi noen tilhørighet og varme og følelsen av at nå. Nå går det bra.

La noen gå på trynet og la dem være sinte og såre og bunnløst fortvilede. La dem komme til et punkt der de tenker at det umulig kan bli verre og la dem ta feil. La sorgen gnage på hjertet deres og la smerten virke uhåndterlig. Men la dem vokse igjen. La dem få gro igjen. Sakte, men trygt og fint og med kjærligheten til livet på innerlomma. La dem mestre igjen og la dem skape seg trygge rammer igjen. La dem ommøblere sjelen sin og la dem kjenne det gode inntil kroppen sin igjen. Og gi dem den uvurderlige følelsen av å klare noe vanskelig, av å ikke gi opp. Selv når alle ville skjønt det om de ga opp.

Gi noen sitt aller siste, første kyss.

Det er livet. Gjennom motgang og medgang, håp, tap og seire. Og du har det. Mens noen andre akkurat nå ser det glippe mellom fingrene sine. Noen ser barna sine sakte, men sikkert, forsvinne foran øynene deres. Noen ser broren sin eller moren sin eller faren sin ligge hjelpesløs og ventende. Noen ser den de elsker, den som skulle væres deres egen evighet, trenge deg. Den noen som er deres barns mor eller far eller søster eller bror. Noen er det mennesket selv. Det mennesket som så inderlig vil mer. Mer i livet, mer i jobben eller mer i den han eller hun er.

Å leve er vanskelig.
Å overleve kan være lett.

Gi liv.
Bli donor. Gi blod.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s